Nesa Leptir i Ljuba Moljac

Nesa Leptir i Ljuba Moljac

Biografija legendarnog Miodraga Andrica-Ljube Moljca

Miodrag Andrić - Ljuba Moljac je filmski i televizijski glumac. Rođen je 28. januara 1943. u Kragujevcu. Kao dečak sa porodicom odlazi u Beograd gde je odrastao i gde se školovao. Godine 2004. po njegovom scenariju snimljen je film „Pljačka Trećeg rajha“. Preminuo je, u Zagrebu, 22. januara 1989. prethodno dobivši izliv krvi u mozak, i to na bini dok se nalazio na turneji sa "Tri nosketara" (sa Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem) u banijskom mestu Glina, (Hrvatska).

Ljuba je bio jedan od najboljih komičara koje smo imali. Pomalo je koristio način glume kao Baster Kiton tj. ni u najsmešnijim situacijama se nije smejao. Neki su ga upoređivali sa čuvenim američkim komičarem Lenijem Brusom.

Neke od njegovih, mogu se nazvati monodrama, u stvari pesama u desetercu, su snimljene na kasete za kasetofone i kružile su Beogradom. Jedna od njih je bila parodija pod nazivom "Moj na Kosovu". To su bile pesme sa dosta "masnim" rečnikom, pa su se mogle kopirati i distribuirati samo ilegalno, tj. nije ih bilo u slobodnoj prodaji.

Bio je stalni član i prvak pozorišta "Atelje 212" iz Beograda.

Vlada Jankovic-Picek,Dina i Ljuba Moljac

Vlada Jankovic-Picek,Dina i Ljuba Moljac
(privatan album autora bloga)

Ljuba Moljac je preminuo na sceni

Ljuba Moljac, stalni član i prvak beogradskog “Ateljea 212”, poznati filmski i TV glumac, preminuo je 22. januara 1989. godine. Smrt ga je zadesila na turneji “Tri nosketara”, na kojoj je bio sa Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem. Izliv krvi u mozak snašao ga je u Glini, na sceni, gde je i umro. Po njegovom scenariju 2004. snimljen je film “Pljačka Trećeg rajha”. Prepričava se i danas kako je ovaj izvanredni pričač fazona i viceva, govorio: “Pričam fazone dok ima vinjaka u flaši”, pa bi neko iz ekipe, čim bi u flaši omanjilo, trčao do prve prodavnice, da bi se smeh nastavio.

Saturday, January 19, 2008

Nos dug kao truba pozdravlja vas Moljac Ljuba

3 comments:

Infinitum said...

Lepo, Dejane,
da se podsetimo na Ljubu Moljca.

Aktivista Neumorni said...

Na ovom sajtu

http://jugozvuk.blogspot.com

možete poslušati ili skinuti jedan od njegovih nastupa u KST u trajanju od skoro 45 minuta.....

Javite se kako Vam se svidja....

Unknown said...

Ja znam da postoje najmanje 3 kasete
od mozda 50 minuta na kojima
Ljuba prica fazone...
Jedna je kad je bio fudbaler ,i imam
original (pgp rts) samo treba prebaciti u mp3....pozdrav